Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Αφιερωμα-Μουντιαλ #2 1930-Ουρουγουαη

25 ολοκληρα χρονια καυγαδιζαν στην FIFA για το που θα γινοταν το πρωτο Παγκοσμιο Κυπελλο.
Τελικα αποφασιστηκε να γινει στην Ουρoυγουαη, το 1930.
Η καλη μερα,λενε, απο το πρωι φαινεται , και ετσι
στον πρωτο αγωνα του Κυπελλου( Γαλλια -Μεξικο) ο Γαλλος τερματοφυλακας πηγε νοσοκομειο μεσα στα πρωτα λεπτα, απο κλωτσια στο σαγονι...
   Στους υπολοιπους αγωνες , επαιξαν ξυλο, μπουνιες , κλωτσιες ενω επεμβαινει εκτος απο την αστυνομια και ενα ταγμα στρατου(!) που <<καθαρισε>> τη φαση  στον τελικο Αργεντινης -Ουρουγουαης. Μαλιστα οι εφημεριδες της Αργεντινης προετρεπαν τους οπαδους να πανε οπλισμενοι στο γηπεδο <<ουτε ενα Αργεντινικο ρεβολβερ να μη μεινει πισω>>. Εν τω μεταξυ ,ξεχασα να πω,επρεπε να παιξουν και μπαλα .
  Μαλλον μπαλες. Βλεπετε εκεινη η χρονια ηταν η μονη κατα την οποια χρησιμοποιηθηκαν 2 διαφορετικες μπαλες σε Μουντιαλ. Κατα τη  διαρκεια του τελικου οι ομαδες μαλωνουν ( τι πρωτοτυπο) μεχρι και για την μπαλα. Ετσι χρησιμοποιηθηκαν 2 μπαλες , μια της Ουρουγουαης στο ενα ημιχρονο και μια της Αργεντινης στο αλλο. Τελικο σκορ, 4-2 υπερ της Ουρουγουαης. Και γινεται η πρωτη πρωταθλητρια κοσμου. Και για ενα περιεργο λογο , η Αργεντινη διακοπτει τις διπλωματικες της σχεσης με την Ουρουγουαη... ζηλια!!!
  Στο επομενο αρθρο του Αφιερωματος, χειροτερη η συνεχεια του Μουντιαλ της Ιταλιας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου