Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Τhis is the end για Γκέκα και Τζόρβα!!!

Αλλη μία "βόμβα", μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Κυργιάκου πριν από ένα μήνα, ετοιμάζεται να πέσει στις τάξεις της εθνικής μας ομάδας!
Ο Φάνης Γκέκας θα ανακοινώσει, πιθανότατα ακόμα και σήμερα (!), την απόφασή του να αποχωρήσει και αυτός από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κάτι που ουσιαστικά ανακοίνωσε σε μερίδα των συμπαικτών του στα αποδυτήρια του "Μαξιμίρ" προχθές το βράδυ, μετά το ματς με τους Κροάτες!


Είναι μία απόφαση που ο φορ της Αϊντραχτ "δουλεύει" εδώ και περίπου ένα μήνα στο μυαλό του και καταπώς φαίνεται έφτασε η ώρα να ανακοινώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο Γκέκας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τεχνικό διευθυντή της Εθνικής, Τάκη Φύσσα, εκφράζοντάς του την επιθυμία να σταματήσει.

Ο έμπειρος στράικερ, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, εξέφρασε στον Τάκη Φύσσα τη δυσαρέσκειά του για ορισμένες καταστάσεις στις τάξεις της Εθνικής, που έχουν να κάνουν κυρίως με τις σχέσεις μεταξύ των διεθνών, ενώ παράλληλα έκανε λόγο ονομαστικά σε συμπαίκτη του!
Ο Γκέκας ήθελε να αλλάξουν κάποια πράγματα για να ανακαλέσει την απόφασή του, ο Φύσσας δεν μπορούσε (και είναι λογικό) να του εγγυηθεί κάτι τέτοιο, με συνέπεια ο διεθνής φορ να είναι έτοιμος να κρεμάσει τα παπούτσια του στην Εθνική!
Από την άλλη, ο Γκέκας φέρεται να είπε πριν από τα ματς με τη Γεωργία και την Κροατία ότι "αν δεν παίξω βασικός και στα δύο ματς, θα φύγω", χωρίς όμως αυτό να είναι 100% διασταυρωμένο...




                      ΤΖΟΡΒΑΣ
Η αποχώρηση του Γκέκα, που προστίθεται όπως γίνεται κατανοητό στην πολύ πρόσφατη αποχώρηση και του Κυργιάκου (πάνω κάτω για τους ίδιους λόγους...), ενδεχομένως να μην είναι η μοναδική για την ώρα.


Σκέψεις για να κρεμάσει τα γάντια του κάνει και ο Αλέξης Τζόρβας (!) και αν προχωρήσει σε πράξεις θα μιλάμε για... βόμβα μεγατόνων, υπό την έννοια ότι ο διεθνής πορτιέρο αγωνίζεται ουσιαστικά τα τελευταία 2 χρόνια στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα!
Δεν είναι μυστικό ότι ο Τζόρβας έχει κάκιστες σχέσεις με συμπαίκτη του στην Εθνική, χωρίς πάντως να έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στις τάξεις της "γαλανόλευκης". Πάντως, η περίπτωση του Τζόρβα είναι διαφορετική και πρέπει να τη διαχωρίσουμε από αυτήν του Γκέκα, υπό την έννοια ότι μέχρι στιγμής περιορίζεται σε απλές... σκέψεις, όπως προείπαμε.
Δεν είναι καθόλου απίθανο, όμως (τουναντίον μάλιστα) πολύ σύντομα να μετουσιωθούν σε πράξεις, ενώ υπάρχει και ένας τρίτος διεθνής ποδοσφαιριστής (που επίσης θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη) που σκέπτεται και αυτός με τη σειρά του την αποχώρηση!
Γνωρίζουν και θα «δράσουν»...
Οπως καθίσταται σαφές, το ζήτημα (με εισαγωγικά ή χωρίς...) τείνει να γιγαντωθεί, αφού υφίστανται δεδομένα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν και το κυριότερο οι επιτελείς της εθνικής ομάδας να ενσκύψουν πάνω από αυτά.
Και από τα παραπάνω γίνεται ευνόητο ότι αφορούν τις σχέσεις μεταξύ κάποιων διεθνών, που δεν βρίσκονται στο καλύτερό τους σημείο. Πολλά ακούγονται, ακόμα περισσότερα λέγονται ή και έχουν γραφτεί.

Το βέβαιο είναι ότι στις τάξεις της εθνικής ομάδας και της ΕΠΟ πρέπει να δράσουν. Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Τάκης Φύσσας γνωρίζει το πρόβλημα στον απόλυτο βαθμό. Οπως και ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος.
Οπως βεβαίως και αυτοί οι ίδιοι οι διεθνείς. Ενδεχομένως και ο Φερνάντο Σάντος, παρά τη μέχρι στιγμής βραχύβια παρουσία του στον πάγκο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Φύσσας όσο και ο Πιλάβιος θα προχωρήσουν σε κάποιες ενέργειες και συναντήσεις, ώστε να λυθεί εν τη γενέσει του το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Διότι, όταν αποχωρούν δύο παίκτες και το σκέφτονται άλλοι δύο, υπάρχει πρόβλημα. Οσο και αν υποβαθμίζεται για το καλό της ομάδας.
Η ουσία και το σημαντικότερο της υπόθεσης είναι το συμφέρον (και το καλό) της εθνικής ομάδας. Και όλες οι ενέργειες επιβάλλεται να πραγματοποιούνται με γνώμονα αυτό. Και αυτό (το συμφέρον της ομάδας) πλήττεται.
Ενδεχομένως να εξελιχθεί και σε ακόμα μεγαλύτερη "πληγή" και μάλιστα στο ξεκίνημα της προκριματικής φάσης του Euro 2012. Και θα είναι κρίμα να "υποθηκευθεί", ας μας επιτραπεί η έκφραση, το μέλλον, όσον αφορά τη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στην εθνική ομάδα να δώσει το "παρών" σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, εξαιτίας προβλημάτων, που τα γνωρίζουν άριστα οι άνθρωποι που ζουν καθημερινά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου