Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Σπύρο Μπαξεβάνο ο εκλεκτός ...

Η τυπική, επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΠΣ Ζάκυνθος απομένει για να οριστικοποιηθεί η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ζακύνθου από το
Σπύρο Μπαξεβάνο.





Το www.ioniansports.gr από χθες το βραδάκι σας είχε ενημερώσει για την εξέλιξη αυτή (Δείτε ΕΔΩ την αναγγελία), αποκαλύπτοντας το όνομα του νέου τεχνικού της Ζακύνθου.

Νέος, ταλαντούχος, με καλή επαφή με τους ποδοσφαιριστές, λάτρης της τακτικής, της πειθαρχίας και βορειοελλαδίτης. Αυτά μας έλεγε το ρεπορτάζ και επιβεβαιώθηκε.

Τελικά σήμερα το πρωί έγινε μία ακόμη επαφή μεταξύ των δύο πλευρών και πραγματοποιήθηκε η συμφωνία.

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος αναλαμβάνει να οδηγήσει τη Ζάκυνθο στο υπόλοιπο της σαιζόν, αντικαθιστώντας το Σάββα Καρυπίδη. Το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης η οποία αναμένεται είτε σήμερα μέχρι το απόγευμα, είτε τη Δευτέρα.

Το έργο του νεαρού τεχνικού θα είναι αναμφισβήτητα δύσκολο. Η Ζάκυνθος, ένα σύνολο "καλοδουλεμένο" αλλά χωρίς την απαιτούμενη (προς το παρόν τουλάχιστον) "χημεία" στο σύνολο, έθεσε φέτος στόχους υψηλούς, επιθυμώντας να διεκδικήσει μία από τις τρεις προνομιούχες θέσεις της κορυφής.

Τα αποτελέσματα στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές δεν της βγήκαν, έχοντας μάλιστα αρκετή δόση... ατυχίας. Ο Σάββας Καρυπίδης παραιτήθηκε "λυγισμένος" από τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε, αφήνοντας όμως "βαριά" παρακαταθήκη στο Σπύρο Μπαξεβάνο.

Οι ζακυνθινοί φίλαθλοι συνήθισαν να βλέπουν καλό ποδόσφαιρο από την ομάδα τους κι αυτό περιμένουν να γίνει και τώρα.

Αυτό που φαίνεται να λείπει προς το παρόν από τη Ζάκυνθο, έχοντας διανύσει μόλις κάτι λιγότερο από το 1/4 του πρωταθλήματος, είναι η καλή ψυχολογία. Όμως η καλή ψυχολογία έρχεται με τις νίκες, έρχεται με τις επιτυχίες.

Η κίνηση λοιπόν αυτή της Ζακύνθου, να εμπιστευτεί σε έναν άπειρο, νεαρό, ταλαντούχο, τη θέση του προπονητή, αποσκοπεί περισσότερο στο να αλλάξει το κλίμα και να βελτιωθεί η ψυχολογία.  Ο Σπύρος Μπαξεβάνος με παραστάσεις Α΄, Β΄και Γ΄ εθνικής ως παίκτης, όπου αγωνίστηκε άφησε πίσω του δείγματα εξαιρετικού χαρακτήρα.

Ξεκινώντας στο Μακεδονικό την καριέρα του ως τεχνικός, έχοντας αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις από τις σχολές προπονητών, διακρίνεται για την καλή επαφή του με τους ποδοσφαιριστές. Είναι από τους τεχνικούς που "ο ποδοσφαιριστής παίζει για πάρτη του". Ο τομέας της ψυχολογίας είναι σημαντικό κομμάτι γι αυτόν και τον "κατέχει". 

Σε αυτό, αλλά και στις γνώσεις του και τη μεταδοτικότητά του, φαίνεται να ποντάρει πολύ ο ΑΠΣ Ζάκυνθος, για να του εμπιστεύεται τη θέση.

Η άφιξή του στο νησί αναμένεται Τρίτη με Τετάρτη αφού αντιμετωπίζει ένα προσωπικό πρόβλημα.

Οι παίκτες είναι ελεύθεροι μέχρι τη Δευτέρα λόγω των εκλογών και οι περισσότεροι αναχώρησαν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Οι τραυματίες Λιβέρης, Μαρίνος, Καλαϊτζίδης, Κρητικός, Κατρανίτσας, Βυθούλκας, αναμένεται να είναι καλά και να συμμετάσχουν στις προπονήσεις της ερχόμενης εβδομάδας. Άλλοι με ατομικό πρόγραμμα κι άλλοι με το πρόγραμμα των υπολοίπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου