Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ελκυστική για τις επενδυτικές τράπεζες η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με το Bloomberg

Οι διεθνείς τραπεζίτες επιστρέφουν στην Ελλάδα για «κυνήγι συναλλαγών»




Αθήνα
Ελκυστική για τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες χαρακτηρίζει την ελληνική οικονομία δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg την Πέμπτη.
 
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ένα χρόνο μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την αγορά ομολόγων οι επενδυτικές τράπεζες επιστρέφουν στην χώρα, καθώς δελεάζονται από την αναδιοργάνωση του ελληνικού κλάδου χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, οι τράπεζες Barclays, Credit Suisse και Goldman Sachs ήταν μεταξύ των αναδόχων που κέρδισαν 44,4 εκατ. ευρώ από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 807 εκατ. ευρώ.
«Καθώς όλο και περισσότερες ελληνικές τράπεζες αναζητούν κεφάλαια και η κυβέρνηση πωλεί στοιχεία ενεργητικού, η επενδυτική τραπεζική μπορεί να είναι έτοιμη να ανακάμψει», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ακόμη, σημειώνεται πως η αδυναμία του Ελληνικού Δημοσίου να δανειστεί, καθώς το κόστος δανεισμού της χώρας αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα στη ζώνη του ευρώ, «κακοποίησε» την αγορά εταιρικών ομολόγων, η οποία αποτιμάται σε τραπεζικές προμήθειες ύψους 300 εκατ. δολαρίων σε ετήσια βάση.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως καθώς το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου τριμήνου, οι διεθνείς τραπεζίτες επιστρέφουν στην Ελλάδα για «κυνήγι συναλλαγών».
«Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός στην περιοχή, καθώς η κρίση δημοσίου χρέους στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, έχει περιορίσει την συνομολόγηση επιχειρηματικών συμφωνιών σε όλη την Ευρώπη», σχολίασε σχετικά ο Ντιρκ Χόφμαν Μπέκινγκ, αναλυτής της Sanford C.Bernstein. «Πλέον έχουμε περισσότερους ανταγωνιστές στις αγορές κεφαλαίου από ό, τι πριν από την κρίση», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου