Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η κ.Διονυσια μετα απο λιγο καιρο ξαναεπιστρεφει με μια συνταγη για ολους εσας (Φασολαδα φουρνου με λουκανικα και πρασο)

Καθως λοιπον σε ολους αρεσουν τα ωραια σπιτικα φαγητα ηρθε η ωρα να ξαναεπαναλαβουμε το γευστικο ταξιδι στην παραδοση.Σημερα θα μαγειρεψουμε Φασολαδα φουρνου με λουκανικα και πρασα,μια συνταγη διαχρονικη για τους καλοφαγαδες Ελληνες.
κ.Διονυσια::::Σας καλοσοριζω  για ακομα μια φορα στο site των anhsuxoi.blogspot.com και ευχαριστω που με φιλοξενουν τα παιδια  και μου δινουν την ευκαιρια να σας μεταβιβασω τις γνωσεις μου.





Υλικα:::


1) σακουλακι φασολια γιγαντες
2)1 μεγαλο κρεμυδι
3)4 σκελιδες σκορδο
4)5 κλοναρια σελινο
5)4 ντοματες
6)δυο κουταλιες πελτε ντοματας
7)4 λουκανικα (χωριατικα)
8)2 πρασα
9)μαϊντανο
10)1 φλουδα πορτοκαλιου
11)αλατι,πιπερι,ριγανη,λαδι, 2καροτα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ!!!!!

Παιρνουμε τα φασολια  που τα εχουμε βαλει σε ζεστο νερο απο το προηγουμενο βραδυ να ''μουσκεψουν'' και αφου τα βαλουμε στο σουροτυρι τα βαζουμε σε μια κατσαρολα να βρασουν μαζι με το σεληνο-φλουδα πορτοκαλιου μαζι με αλατι .Εντομεταξυ οσο τα φασολια βραζουν με τα προηγουμενα υλικα εμεις φτιαχνουμε τη σαλτσα (περνουμε ενα ταψι ,ριχνουμε 1,5 κουταλια λαδι με την μεγαλη κουταλα ,ενω χτυπαμε στο μιξερ το σκορδο -κρεμιδι-ντοματες και τα ριχνουμε υστερα ολα στο ταψι).Κοβουμε σε ροδες  τα 2 πρασα,  τα λουκανικα   και τα καροτα και τα ριχνουμε και αυτα στο ταψι,ενω λιωνουμε τον πελτε σε δυο ποτηρια νερο  (τα ριχνουμε στο ταψι).Τοποθετουμε το ταψι στο φουρνο στους 200 βαθμους μεχρι τα υλικα μας να εινα μισοψημενα  ,υστερα παιρνουμε τα φασολια  που εχουν βρασει μαζι με το ζουμι τους  και  τα ριχνουμε στο ταψι με τα υπολοιπα υλικα (βαζουμε οσο αλατι χρειαστει και πιπερι).Τελος τα αφηνουμε στο φουρνο οση ωρα χρειαστει για να δεσουν ολα τα υλικα μας και να παρει χρωμα το φαγητο μας,οταν σερβιρουμε βαζουμε ριγανη και μαϊντανο.


                               ΚΑΛΗ     ΣΑΣ     ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!Περιμενω εντυπωσεις και σχολια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου