Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Πρασινίζει το... σεντόνι, έχασαν έδαφος οι Δικέφαλοι +Την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Νέων πανηγύρισε η Εθνική






Νέα ανατροπή στην κούρσα για την έξοδο στα προκριματικά του Champions League, καθώς ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ με 1-0 τον - μέχρι πρότινος πρωτοπόρο - ΠΑΟΚ και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι-οφ μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής. Παράπονα από τον ΠΑΟΚ για οφσάιντ στο γκολ του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Πολύτιμο έδαφος έχασε η ΑΕΚ με την ήττα της με 1-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό.


Επεισόδια στον Βόλο
Επεισόδια σημειώθηκαν στη Νέα Ιωνία Βόλου καθώς οπαδοί της ΑΕΚ και του τοπικού Ολυμπιακού επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης στο «Πανθεσσαλικό». Η ένταση έλαβε τέλος μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας.

«Κιτρινόμαυρη» παρουσία στο γήπεδο υπήρχε (εκτός από τον αγωνιστικό χώρο) και στις εξέδρες, όπου περίπου 150-200 οπαδοί της Ενωσης έκαναν αισθητή την παρουσία τους, υψώνοντας πανό με σύνθημα «ΑΕΚ - Βελεστίνο». Οι Αρχές αποφάσισαν να τους μεταφέρουν στην κερκίδα των φιλοξενούμενων, έτσι ώστε να αποφευχθεί ακόμη μια ένταση.

Τα σενάρια για την πρωτιά

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0 και η επικράτηση του Ολυμπιακού Βόλου επί της ΑΕΚ με το ίδιο σκορ στο «Πανθεσσαλικό», έφεραν στην πρώτη θέση των πλέι-οφ τους Πράσινους.
Τα σενάρια που δίνουν την πρόκριση στα προκριματικά του Champions League:

Παναθηναϊκός, 1η θέση (10 βαθμοί)

Το Τριφύλλι ήθελε δύο νίκες τις τελευταίες δύο αγωνιστικές για να πάρει το «εισιτήριο» που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ετσι, με νίκη κόντρα στην ΑΕΚ στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, «καθαρίζει».

Εάν φέρει ισοπαλία, θέλει «στραποβάτημα» του Δικεφάλου του Βορρά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα. Αντίθετα, με ήττα ο Παναθηναϊκός χάνει κάθε ελπίδα για την πρωτιά.

ΠΑΟΚ, 2η θέση (9 βαθμοί)

Οι Θεσσαλονικείς πλέον είναι σε δεύτερη... μοίρα αναφορικά με την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε τον Ολυμπιακό Βόλου στην έδρα του, καθώς δεν έχει περιθώρια για κανένα άλλο αποτέλεσμα (χάνει σε ισοβαθμία με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ), ενώ παράλληλα θέλει νίκη της Ενωσης ή ισοπαλία στο ματς του ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ, 3η θέση (8 βαθμοί)

Η Ενωση πλέον θέλει ένα θαύμα για να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ, από εκεί που ήταν το μεγάλο φαβορί μετά τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος. Το... θαύμα, αφορά τη διάθεση του Ολυμπιακού Βόλου στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα να «χτυπήσει» το ματς. Κάτι που εμφανώς δεν συμφέρει την ομάδα της Μαγνησίας. Ακόμη και αν αυτό το αποτέλεσμα έρθει, τότε η ΑΕΚ πρέπει οπωσδήποτε να έχει νικήσει τον Παναθηναϊκό στο άδειο ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός Βόλου, 4η θέση (6 βαθμοί)

Είναι από τις ελάχιστες φορές που μια ομάδα θέλει ήττα για να εξασφαλίσει τον στόχο της, ενώ με νίκη ή ισοπαλία μπορεί να χάσει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Europa League. Από τα παράξενα των πλέι οφ... Ωστόσο, εάν κάνει το «μπαμ» και νικήσει στην Τούμπα με διαφορά άνω των δύο γκολ, τότε μπορεί να γλιτώσει την πρόωρη προετοιμασία, αλλά και να παίξει δύο ματς λιγότερα (ακόμη και τέσσερα σε νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ) μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Εθνικη Ελλαδας :Ομαδα Νεων....


Την πρόκριση της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011 πανηγύρισε η Εθνική Νέων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε 2-1 την Γαλλία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του elite round και θα δώσει το παρών στα γήπεδα της Ρουμανίας (20/07-01/08).

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου βρέθηκε πίσω στο σκορ με τέρμα του Ταϊντέρ στο 21ο λεπτό, όμως η αντίδραση της Εθνικής δεν άργησε να έρθει. Αρχικά, ο Βέλλιος έκανε το 1-1 στο 25’, ενώ ο Ρουγκάλας στο 47’ πέτυχε το τέρμα που έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα.

Πλέον, η Εθνική Νέων θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη (25/05) την Λευκορωσία στην 3η και τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Γαλλία (Φιλίπ Μπερζερού): Μπουσέρ, Απιά, Λαντρ, Σιτού, Μεντί, Ταϊντέρ (81΄ Ζανό), Μπελφοντίλ, Κεμπάνο, Πουντζέ, Κεϊτά (73΄ Λαμπόρ), Ντερουάρ (55΄ Σανόγκο).

Ελλάδα (Λεωνίδας Βόκολος): Καπίνος, Σταφυλίδης, Λαγός, Ποτουρίδης, Μαυρίας (74΄ Μπούζας), Βέλλιος (70΄ Σταμόγιαννος), Φορτούνης, Καρέλης (52΄ Κολοβός), Μαρινάκης, Ρουγκάλας, Κατίδης.

Διαιτητής:
 Μίχαλ Περάσιν (Σλοβακία)
Κίτρινες: Ταϊντέρ, Κεμπάνο-Λαγός, Βέλλιος, Ρουγκάλας

Βαθμολογία (Σε 2 αγώνες) 
1. ΕΛΛΑΔΑ 4-2 6
2. Σλοβακία 6-2 3
3. Γαλλία 3-2 3
4. Λευκορωσία 0-7 0




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου