Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Και το καλοκαίρι έχει τα άσχημά του…

Είσαστε έτοιμοι να χειριστείτε μερικά από τα πιο συνήθη ατυχήματα του καλοκαιρού; Έχετε τις πρώτες βοήθειες μαζί σας, ως ένα πρώτο βήμα για να μην φανείτε απροετοίμαστοι σε ένα αναπάντεχο συμβάν;





Μπορεί το καλοκαιράκι να είναι γεμάτα χαρά και ξεγνοιασιά, ιδιαίτερα για τα παιδιά, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι και η εποχή με τους περισσότερα ατυχήματα των παιδιών..

Είσαστε έτοιμοι να χειριστείτε μερικά από τα πιο συνήθη ατυχήματα του καλοκαιρού; Έχετε τις πρώτες βοήθειες μαζί σας, ως ένα πρώτο βήμα για να μην φανείτε απροετοίμαστοι σε ένα αναπάντεχο συμβάν;
Όπου και να είστε, από μία απλή μονοήμερη εκδρομή, μέχρι στις διακοπές σας, είναι απαραίτητο να έχετε πάντα μαζί ένα μικρό φαρμακείο με όλα τα απαραίτητα: επιδέσμους, αντισηπτικά, αιμοστατικά, χανζαπλάστ, βάμμα ιωδίου, οινόπνευμα, αντιαλλεργικά και αντιισταμινικά φάρμακα, εντομοαπωθητική κρέμα, αλλά και τζελ κατά του τσιμπήματος εντόμων, τσούχτρων κλπ. και φυσικά μία κρέμα ανάπλασης του δέρματος για τα εγκαύματα.
Σύμφωνα με τις στατιστικές, το τσίμπημα από σφήκες ή μέλισσες είναι το νο 1, ατύχημα του καλοκαιριού. Γι’ αυτό πάρτε τα μέτρα σας. Πρέπει να προσπαθήσετε να βγάλετε το κεντρί, όσο πιο σύντομαι γίνεται, με ένα αιχμηρό λεπτό όργανο και μετά να εφαρμόσετε μία αντιισταμινική κρέμα.
Σε μερικούς ανθρώπους το τσίμπημα της σφήκας μπορεί να προκαλέσει αλλεργικό σοκ, γι’ αυτό αντιδράστε γρήγορα, αν παρατηρήσετε φαγούρα, ερυθρότητα ή διακοπή της ανάσας του παιδιού σας.
Συνήθης επίσης καλοκαιρινή… παρενέργεια είναι η ρινοραγία! Οι γιατροί εξηγούν αυτό το φαινόμενο με την ξηρότητα του αέρα. Αν ένα παιδί έχει αιμορραγία από την μύτη του, πιέστε τη με τα δύο σας δάχτυλα περίπου στο μέσον της, εκεί που νιώθετε το ρινικό οστό και περιμένετε περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά προτούν η αιμοραγία σταματήσει εντελώς.
Τα ηλιακά εγκαύματα είναι επίσης στην πρώτη γραμμή, και το καλό είναι να μην φτάνουμε σε αυτό το σημείο εφαρμόζοντας στα παιδιά μας αντιηλικό σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Αν τελικά δεν το αποφύγουμε, πρέπει να διατηρήσουμε το δέρμα δροσερό, με μία λοσιόν που να περιέχει αλόε βέρα, και φυσικά να έχουμε μαζί μας, μία καταπραϋντική αλοιφή ειδική για ηλιακά εγκαύματα.
Αν παρατηρήσετε εξανθήματα, πρέπει να αποτανθείτε οπωσδήποτε σε γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου