Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Το πρωταθλημα που θα κλεψει την ''ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ΄΄!!!!!

Στη... μάχη ρίχνονται οι 12 ομάδες της Α' κατηγορίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε ένα Πρωτάθλημα που πραγματικά φέτος αναμένεται να κλέψει την παράσταση και το ενδιαφέρον. 
 
 
Οι ποδοσφαιριστές που κατέβηκαν να παίξουν στην Α' κατηγορία ανεβάζουν αυτόματα τον πήχη (για κάθε σωματείο) και την ποιότητα των αγώνων.

Προσωπικότητες, όπως ο Γιάννης Κομιώτης, ο Αλέξης Κομιώτης, ο Στάθης Μπάστας, ο Μάρκος Μπουζιάνος, ο Γαβριήλ Καφούσιας, ο Παναγιώτης Δρόσος, ο Παύλος Βυθούλκας, ο Αντώνης Σκέμπη, ο Ουίλι Κλάδης, ο Νίκος Κακολύρης επέστρεψαν στα... ενδότερα του Ζακυνθινού ποδοσφαίρου, για να εκπληρώσουν τους στόχους που έχουν θέσει τα σωματεία που εκπροσωπούν, εκτελώντας τις εντολές των προπονητών τους.

Αύριο Σάββατο ξεχωρίζει το σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα στον Αγ. Λέοντα και το Τσιλιβή. Ένα παιχνίδι που θυμίζει τελικό Πρωταθλήματος. Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι θέλουν να ξεκινήσουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους, δείχνοντας ποιος είναι το φαβορί.

Στο Ρόιδο δύο από τις ομάδες που ενισχύθηκαν σημαντικά, Θύελλα και Φλόγα μετρούν τις δυνάμεις τους με το... καλημέρα την ίδια ώρα και ημέρα.
 
Ο Αγ. Δημήτριος φιλοξενεί στον Πλάνο τον Παναρκαδικό με τον Βεντουρή να τίθεται αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα και στον Αγγερικό το Καταστάρι υποδέχεται το νεοφώτιστο Αργάσι που επέστρεψε στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.
 
Ο ΠΑΟΦ στο Ενωσιακό Γήπεδο φιλοξενεί το Γαϊτάνι, ενώ την Κυριακή το νεανικό συγκρότημα του Ζακυνθιακού έχοντας πολλά φιλικά στα... πόδια του, κοντράρεται με την Αθλητική Ένωση Γερακαρίων.

 
 
ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Οι 23 Πρωταθλητές


1987-88 ΑΠΣ Ζάκυνθος

1988-89 Έσπερος Ζακύνθου

1989-90 ΑΠΣ Ζάκυνθος

1990-91 Έσπερος Ζακύνθου

1991-92 Α.Σ Αγγερικός

1992-93 Έσπερος Ζακύνθου

1993-94 ΑΠΣ Ζάκυνθος

1994-95 Α.Σ Αγγερικός

1995-96 ΑΟ Παντοκράτορας

1996-97 ΑΠΣ Ζάκυνθος

1997-98 Δόξα Λιθακιάς

1998-99 Α.Σ Αστέρας Μαχαιράδου

1999-00 ΑΕ Λαγανά

2000-01 Α.Π.Ο Στράτος

2001-02 Α.Σ Αστέρας Μαχαιράδου

2002-03 Άρης Αγίου Δημητρίου

2003-04 ΑΟ Τσιλιβή

2004-05 Α.Σ Αστέρας Μαχαιράδου

2005-06 Ζ.Α.Γ.Ο Πειρατής

2006-07 ΑΟ Τσιλιβή

2007-08 ΑΟ Κατασταρίου

2008-09 ΑΟ Τσιλιβή

2009-2010 Α.Σ Αστέρας Μαχαιράδου
 
 
 
ΜΙΚΡΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
 

*** Τέσσερα Πρωταθλήματα ΕΠΣ Ζακύνθου έχει ο ΑΠΣ Ζάκυνθος, όμως από το 1997 συμμετέχει σε Εθνικές κατηγορίες και δεν τίθεται λόγος ανταγωνισμού του με άλλες ομάδες. Από 4 έχει και ο Αστέρας Μαχαιράδου, ενώ με 3 ακολουθούν το Τσιλιβή και ο Έσπερος.


*** Από τις ομάδες που κατέκτησαν το Πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας οι: ΑΟ Παντοκράτορας, ΑΕ Λαγανά, Πειρατής Λαγανά διαλύθηκαν, ενώ κάποιες απ' αυτές αναγκάστηκαν να αλλάξουν ονομασία (Αγγερικός σε Παναρκαδικός, Στράτος σε Ζακυνθιακός). Επίσης η ομάδα του Έσπερου για κάποια χρόνια ήταν σε αδράνεια και τώρα υπάρχει με άλλη φιλοσοφία και μορφή, όπως και ο Αχιλλέας που φέτος αποφάσισε επαναδραστηριοποιηθεί.


*** Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε και κάποιες ομάδες που συμμετείχαν στα τοπικά Πρωταθλήματα και είτε διαλύθηκαν, είτε συγχωνεύτηκαν είτε συνεργάστηκαν με άλλες ομάδες και σήμερα βρίσκονται σε αδράνεια ή υπό διάλυση. Αυτές είναι ο Κεραυνός Βουγιάτου, το Ρομίρι, ο Αίολος Σαρακηνάδου, Απόλλων Κερίου, ο ΥΑΚΙΝΘΟΣ, η Αθλητική Ένωση Ζακύνθου, ο Πανιόνιος Μουζακίου και πιθανόν και κάποιες άλλες. 


*** Ακόμη αξίζει να αναφερθεί πως τη δεκαετία του 70΄ αλλά και του 80΄ μέχρι την ίδρυση της τοπικής ένωσης, δύο σωματεία, η Ζάκυνθος και ο Έσπερος ήταν επίσημα αναγνωρισμένα και έπαιρναν μέρος στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηλείας. "Ομηρικές" ήταν οι μάχες μεταξύ των ζακυνθινών ομάδων και των ηλειακών, με πολλές φορές να δημιουργούνται επεισόδια και "βεντέτες".
 
*** Μάλιστα η Ζάκυνθος έχει συμμετάσχει και σε τελικούς κυπέλλου Ηλείας που λάμβαναν χώρα στο δημοτικό στάδιο του Πύργου.  

Μόνο το Τσιλιβή έφτασε στα μπαράζ

Από το 1987 που ξεκίνησε ο θεσμός της Α' κατηγορίας, όλοι οι Πρωταθλητές της ΕΠΣ Ζακύνθου, πλην του ΑΠΣ Ζάκυνθος,  που ανέβηκαν στη Δ΄ εθνική, υποβιβάστηκαν με τη μία και επέστρεψαν στο τοπικό πρωτάθλημα.
 
Η μοναδική ομάδα που ουσιαστικά και ηθικά παρέμεινε στη Δ΄ εθνική αλλά υποβιβάστηκε τυπικά από τα γραφειοκρατικά γρανάζια της ΕΠΟ με άνωθεν... παρέμβαση πολιτικών προσώπων, ήταν ο ΑΣ Αγγερικού το 1993. 
 
 
Στις 23 του περασμένου Μάη στα Φιλιατρά το Τσιλιβή έγινε η μοναδική Ζακυνθινή ομάδα που έπαιξε αγώνα κατάταξης (μπαράζ) για να εξασφαλίσει την παραμονή της στη Δ' Εθνική, φτάνοντας κοντά στην επιτυχία.
 
Το γκραν γκινιόλ με τις Κροκεές οδηγήθηκε στη ρουλέτα των πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια), όπου έπρεπε κάποιος να χάσει. Και το Τσιλιβή ήπιε... το πικρό ποτήρι της ήττας (4-2). 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου