Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Μαυρη μερα για τους Αιωνιους...Χαρα για τους Δικεφαλους!!!!!

Παναθηναϊκος και Ολυμπιακος αποκλειστηκαν  χτες απο το θεσμο του κυπελου Ελλαδος και ετσι εδωσαν την ευκαιρια φετος στους δυο αλλους μεγαλους συλλογους της ελλαδος να κατακτησουν το τιτλο ,αν και κανεις δεν ξερει αν γινει καποια ευχαριστη εκπληξη με Ατρόμητο Αθηνών η' Ολυμπιακός Βόλου.... Περισσοτερες λεπτομεριες παρακατω.....

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Eρνέστο, έχασες...Εκφραση Ερνεστο Βαλβερδε..

   
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς, ακόμη και οπαδός του Oλυμπιακού, που βλέποντας ψύχραιμα και ψυχρά το χθεσινό ματς στην Tούμπα να πιστεύει ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν άξιζαν αυτό που πήραν. O αποκλεισμός του Oλυμπιακού από τα ημιτελικά του Kυπέλλου ήρθε φυσιολογικά τόσο γιατί στο Kαραϊσκάκη δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν αυτό που δικαιούνταν (τη νίκη δηλαδή) και κυρίως γιατί χθες στη Θεσσαλονίκη δεν μπήκαν καν μέσα στον αγώνα. Aπέναντι σε μια ομάδα που ήταν αναμενόμενο πως θα αμυνθεί μαζικά και θα επιδιώξει να «χτυπήσει» στην κόντρα, ο Oλυμπιακός δεν είχε πλάνο, δεν είχε πάθος, δεν είχε καθαρό μυαλό για να μπορέσει να πάρει το αποτέλεσμα που θα του έδινε την πρόκριση.

Tο μόνο που είχε (εκτός από τον πολύ καλό Mοντέστο και πάλι) ήταν οι λάθος επιλογές του Eρνέστο Bαλβέρδε, που προτίμησε να ξεκινήσει τον Pόμενταλ αντί του Zαϊρί, με τον Δανό να είναι για ένα ακόμη παιχνίδι απών, αλλά και τον Tζιμπούρ αντί του Πάντελιτς. Mπορεί ο Aλγερινός να έχει διαφορετικά στοιχεία από τον Σέρβο, όμως χθες φάνηκε ξεκάθαρα πως ακόμη (και λογικά) είναι έξω από τα νερά του. Kάτι που δεν ισχύει για τον Mάρκο Πάντελιτς.
Mε αυτά και με αυτά ο Oλυμπιακός σπατάλησε 55 ολόκληρα λεπτά όπου ψαχνόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσε να πλησιάσει την περιοχή του Xαλκιά, με τον Bαλβέρδε να αντιδρά μετά το 1-0 όταν τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους και φαινόταν πως πολύ δύσκολα θα άλλαζε η ροή του αγώνα.
Σε ένα ματς όπου ο Oλυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά τον ΠAOK στο 89’ (!!!), στο χειρότερο φετινό παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» που δεν ήταν έτοιμοι και προετοιμασμένοι. Σε ένα ματς που ο Bαλβέρδε δεν το έχασε μόνο από τον Xάβο. Tο έχασε πρώτα απ’ όλα μόνος του, καθώς δεν προετοιμάστηκε σωστά και δεν προετοίμασε τους παίκτες του ανάλογα.
YΓ.: O Oλυμπιακός οδεύει για το πρωτάθλημα, στο οποίο δικαιότατα είναι στο +7 από τον δεύτερο ΠAO, παίζοντας την καλύτερη μπάλα και έχοντας συνολικά την καλύτερη εικόνα. Mετράει όμως και τρεις ήττες στα τρία μεγάλα ντέρμπι εκτός έδρας. Tα δύο στο πρωτάθλημα από ΠAO και AEK και χθες στην Tούμπα για το Kύπελλο...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
«Εγκληματικό» λάθος ο Καρνέζης...Ορεστης Καρνεζης πρωταγωνιστης της ηττας 
Ο Παναθηναϊκός πήγε να ανατρέψει όλα τα δεδομένα στη ρεβάνς με την ΑΕΚ και, αν και βρέθηκε να χάνει νωρίς νωρίς με 1-0, άγγιξε την πρόκριση. Ομως στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ορέστης Καρνέζης έκανε εγκληματικό λάθος και ο Νταβίντ Μίτσελ πέτυχε ένα από τα ομορφότερα και σημαντικότερα γκολ της χρονιάς.
Οι «πράσινοι» έδειξαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι ήθελαν περισσότερο από τον αντίπαλό τους το εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και η πρόκριση χάθηκε στις λεπτομέρειες. Γιατί δεν ήταν μόνο το απίθανο γκολ του Ισπανού, ήταν και οι φάσεις που είχε χάσει ο Παναθηναϊκός μετά το 1-3 με τους Τζιμπρίλ Σισέ και Σεμπαστιάν Λέτο για να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση.
Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ είχε δύο όψεις για τους «πράσινους». Από τη μία χάθηκε η πρόκριση και από την άλλη είχαν απίστευτο πάθος και τα έδωσαν όλα για τη μεγάλη ανατροπή. Αυτό ίσως έγινε γιατί βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Αν έπαιζαν έτσι και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, δεν θα είχαν μείνει επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή...
Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός άργησε να βρει τα πατήματά του και στο πρώτο 45λεπτο ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για τους «πράσινους» ήταν ο Σεμπαστιάν Λέτο. Το εκπληκτικό γκολ του Ζιλμπέρτο Σίλβα έδωσε αυτοπεποίθηση στους «πράσινους» και το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου. Ηρθε όμως στους «4» του Κυπέλλου και προκρίθηκε η Ενωση...

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Η "πράσινη" ΠΑΕ μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης με κείμενο αναφέρθηκε στη συμπλήρωση 103 χρόνων από την ίδρυση του μεγαλύτερου συλλόγου της Ελλάδας. 
σε μία γωνιά από τις πολλές "ελεύθερες" που υπήρχαν στο Πολύγωνο, ο Γιώργος Καλαφάτης συγκέντρωσε τους φίλους του. Είχε φοβερή πειθώ. Και αύρα. Στο πλευρό του, ο αδελφός του Αλέξανδρος και ο Δημήτρης Δουκάκης. Ήταν 3 Φεβρουαρίου 1908. Η πρώτη ημέρα της ανατριχίλας...»
Εκείνη την ημέρα στο Πολύγωνο, που ήταν τόπος συνάντησης της νεολαίας της εποχής, συγκεντρώθηκε η "παρέα των Καλαφάτηδων". Ήταν όλοι εκεί. Οι φίλοι οι καλοί και πραγματικοί. Για να ακούσουν τον 18χρονο Καλαφάτη κι αυτά που είχε να τους πει. Και, εν τέλει, να θέσουν τις βάσεις για τη δημιουργία του νέου Συλλόγου, "...της ομάδος που δεν άργησε να γίνη η λατρεία όλων των Αθηναίων φίλων και μη του Ποδοσφαίρου και του Αθλητισμού" (Λουκάς Πανουργιάς, 1955).
Ο χρόνος για να σκεφτούν και να αποφασίσουν δεν ήταν πολύς. Όλοι λες και είχαν στο μυαλό τους το όραμα του Καλαφάτη. Συμφώνησαν αμέσως: "Πάμε..."
Το πρόβλημά τους δεν ήταν η ίδρυση του Ομίλου, αλλά το πώς θα ονόμαζαν το νέο Σύλλογο. Έπρεπε να καλύπτει, πάνω απ’όλα, την ποδοσφαίριση και την Αθήνα. Κάθε Αθηναίο και Ατθίδα. Συζήτησαν, το σκέφτηκαν καλά και αποφάνθηκαν: "Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών". Αυτό θα ήταν το όνομα του νέου Συλλόγου. Αντίρρηση δεν υπήρχε, καθώς οι περισσότεροι ήταν Αθηναίοι και ζούσαν σ’αυτή την πόλη.

"Οι νεαροί δημιουργοί του Παναθηναϊκού μας δεν βασανίσθηκαν μ’ατελείωτες συζητήσεις, ούτε και απησχόλησε η νομική πλευρά του ζητήματος. Εκείνο που γι’αυτούς είχε σημασία ήταν πως θα βάπτιζαν την ομάδα τους, την ομάδα της Αθήνας μας. Όλοι τους -αν και τόσο μικροί- εφλέγοντο από την ίδια μεγάλη πίστι και πεποίθησι. Ότι και τ’όνομα της ομάδος τους θα πρέπει να είναι αθηναϊκό. Να μιλάη στην καρδιά του κάθε Αθηναίου και της κάθε Ατθίδας. Έτσι έδωσαν τ’ όνομα στην ομάδα τους ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ" (Λ. Πανουργιάς, 1955).

"Όστις έζησε την εποχήν εκείνην, γνωρίζει βεβαίως την κοινωνικήν ανάπτυξιν των κατοίκων της πρωτευούσης της Ελλάδος, τα ήθη και τα έθιμα της, την οπισθοδρομικότητα της, τας αντιλήψεις της και την στενήν διανοητικότηταν που εχαρακτήριζε κάθε κοινωνικήν εκδήλωσιν της. Εν μέσω λοιπόν της πνιγηράς αυτής οπισθοδρομικότητος των πάντων, δικαίως πρέπει να εκτιμηθεί δεόντως η τολμηρά ενέργεια του γνωστού μας φιλάθλου κ. Γεωργίου Καλαφάτη και των άλλων, τότε, συνεργατών του..." διαβάζουμε στην εφημερίδα Αθλητισμός το 1927.

Δύο χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΟΑ, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Αθλητικών και Γυμναστικών Σωματείων, στο επίσημο έντυπό του για τους Συλλόγους που ανήκουν στις τάξεις του (περιλαμβάνονται στα μητρώα) και τη δραστηριότητά τους, προλογίζει για τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αθηνών:

Ούτος ιδρύθη την 3ην Φεβρουαρίου 1908 υπ’ αθλητών της Ποδοσφαιρίσεως και γνωστών φιλάθλων, ταχέως δε κατώρθωσε να καταλάβη επίζηλον μεταξύ των Ποδοσφαιρικών Συλλόγων θέσιν έργαζόμενος πάντοτε υπέρ τής ώς οίον τε ευρυτέρας διαδόσεως τής παιδιάς ταύτης και της εν γένει ιδέας του αθλητισμού...»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου