Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Χοιρινο γαστρας (με λαδοτυρι,μουσταρδα,πορτοκαλι)απο την Κυρια Διονυσια..

Ελληνες περιεργος λαος μπορει να μην τα βρισκουν σε τιποτα , ομως το τραπεζι παντα τους ενωνε και τους ενωνει.Απο σημερα η  Κυρια Διονυσια θα  σας μεταφερει σε αυτο το παιχνιδι γευσεων και συγκινησεων  τραταρωντας ολους  εμας  παραδοσιακες γευσεις  και φερνοντας στους μεγαλυτερους αναμνησεις απο τα παλια¨ και στις νεες νυκοκοιρες συνταγες ,για να μαγειρεψουν για τους δικους τους ανθρωπους.Για να πετυχει ομως καθε συνταγη συμφωνα με την Κυρια Διονυσια δεν αρκει να την εκτελεις καταγραμμα αλλα να μαγειρευεις με μερακι και αγαπη.


Κατα αρχας τα υλικα που χρειαζομαστε ειναι τα εξης:

1)Μια γαστρα κατα προτιμιση πυλινη
2)1,5 kilo χοιρινο σπαλα (κομενο σε μετρια κομματια)
3)Ελαιολαδο 1 μια κουταλια (με την μεγαλη κουταλα)
4)Λαδοτυρι ντοπιο
5)Χυμο απο δυο πορτοκαλια
6)5 κουταλιες μουσταρδα πικαντικη
7)Δεντρολιβανο
8)Πατατες (κομενες)
9)Αλατι,πιπερι,ριγανη,σκορδο


Εκτελεση
Σε ενα πιατο βαζουμε αλατι,πιπερι,ριγανη,σκορδο ,λαδοτυρι και δεντρολιβανο ανακατευοντας τα ολα μαζι .Υστερα παιρνουμε το κρεας ενα- ενα κομματι και κανουμε μικρες σχισμες (μια σε καθε κομματι),γεμιζοντας με τα υλικα απο το πιατο(αλατι,πιπερι,ριγανι,σκορδο ,λαδοτυρι και δεντρολιβανο). Αμεσως μετα απο την παραπανω διαδικασια τοποθετουμε το κρεας μας στη γαστρα και συγχρονος βαζουμε και τις πατατες μας που εχουμε κοψει γυρω απο το κρεας .Κατοπιν ριχνουμε το ελαιολαδο.Τελος περνουμε το χυμο δυο πορτοκαλιων και τη μουσταρδα και τα χτυπαμε στο mixer για 2 λεπτα ,αφου λοιπον ειναι ετοιμη η σαλτσα μας τη περιχυνουμε στο κρεας με τις πατατες .
Υπενθυμιση
Πριν το βαλουμε στο φουρνο ριχνουμε στη γαστρα 1 ποτηρι νερο και κατα τη διαρρκεια του ψησιματος που διαρκει περιπου 2 ωρες συμπληρωνουμε (νερο αν χρειαστει)..
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ

Καλη επιτυχεια ......;-)Κυρια Διονυσια :::Πριμενω εντυπωσεις απο ολους εσας  που θα δοκιμασεται τη συνταγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου