Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Zακυνθος<< ωρα μηδεν>>Ξεσηκώνονται οι επαγγελματίες κατά του all inclusive- Πρόταση ακόμη και να κλείσει το Αεροδρόμιο!


 

 Αναταραχή και σκέψεις για δυναμικές κινητοποιήσειςεπικρατεί στους κόλπους των  τουριστικών επαγγελματιών του νησιού εξαιτίας του συστήματος all inclusive που εφαρμόζουν όλο και περισσότερα ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των τουριστών να παραμένει αποκλειστικά στους χώρους των καταλυμάτων.



Από το Αργάσι μέχρι το Καλαμάκι και το Τσιλιβή, ιδιοκτήτες εστιατορίων, μπαρ, ενοικιαζομένων οχημάτων, τουριστικών , εμπορικών μαγαζιών, μίνι μάρκετ κ.α., δηλώνουν απελπισμένοι με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τονίζουν ότι θα προχωρήσουν ακόμη και στο κλείσιμο των επιχειρήσεων τους αλλά, και του Αεροδρομίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

«Η οικονομική ύφεση είναι τρομακτική και σε συνδυασμό με το σύστημα all inclusive, έχουν σκοτώσει τα μαγαζιά» δήλωσε  ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Καλαμακίου κ. Λιβέρης.

Επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας και των μελών του Συλλόγου του να προχωρήσουν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο τριήμερο –ίσως και παραπάνω- κλείσιμο των επιχειρήσεων τους, ο κ. Λιβέρης αναφέρθηκε και στην σκέψη που έχει διατυπωθεί να κλείσουν και το Αεροδρόμιο.

«Γνωρίζω ότι σοβαρά προβλήματα και με το all inclusive, αντιμετωπίζουν και σε άλλες περιοχές, όπως το Αργάσι και το Τσιλιβή και έχει προταθεί να υπάρξει κινητοποίηση ακόμη και στο αεροδρόμιο. Εάν το αποφασίσει το Δ.Σ., προφανώς και θα προχωρήσουμε σε αυτό» δήλωσε ο κ. Λιβέρης.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι σε τι δυσχερή θέση βρισκόμαστε λόγω και της οικονομικής κρίσης. Το να κρατάνε και όλο τον κόσμο τα ξενοδοχεία, να μην πηγαίνει τουρίστας σε εστιατόριο, ή μπαρ, ή ακόμη και σε ένα ψιλικατζίδικο, κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα.

«Εμείς οδηγούμαστε σε λουκέτο με μαθηματική ακρίβεια και η ερήμωση, η εξαφάνιση της τοπικής κουλτούρας, είναι προ των πυλών» σημείωσε ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Καλαμακίου.

Τονίζοντας ότι το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπισθεί σήμερα, δεδομένου ότι την επόμενη χρονιά τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα, ο κ. Λιβέρης επισήμανε πως η κίνηση έχει μειωθεί ακόμη και στην παραλία αφού, «όταν έρχονται τουρίστες μέσω all inclusive με 200 ευρώ και δωρεάν φαγητό, ποτό και ότι άλλες παροχές φαντάζεται κανείς, τι να μείνει για να ξοδέψουν αλλού;!».

«Η ύφεση είναι τρομερή και με αυτές τις τακτικές, οι δραστηριότητες μειώνονται στο ελάχιστο, οιεπιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο και οι εργαζόμενοι σε αυτές οδηγούνται στην ανεργία».

«Βέβαια, επειδή έχω μιλήσει με πολλούς ξενοδόχους, δεν είναι μόνο δικό τους φταίξιμο» συμπλήρωσε. «Όταν απειλούνται από τις εταιρείες ότι, ή εφαρμόζουν το σύστημα ή, θα πάνε τους πελάτες αλλού, με τις σημερινές συνθήκες, τι να απαντήσει ο επιχειρηματίας …;».

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του προέδρου των Επαγγελματιών Καλαμακίου στην ερώτηση για την φετινή τουριστική κίνηση και τον …βομβαρδισμό με στοιχεία που μιλάνε για αύξηση:

«Είμαι πολύ επιφυλακτικός…  τα έχω ακούσει και τα έχω διαβάσει και εγώ αλλά, πραγματικά, ότανψάχνεις με το κιάλι να βρεις τουρίστα, τείνω να πιστέψω πως πρόκειται για ψευδής πληροφορίες- δεν εξηγείται διαφορετικά!

«Μήπως τα λένε επίτηδες για να κάνουν τον κόσμο να προχωρήσει σε επεκτάσεις ή αναβαθμίσεις , πχ, στην επιχείρηση του για να κυκλοφορήσει χρήμα; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι, δεν βλέπω καμία αύξηση και πρώτη φορά, στα 25 χρόνια που εργάζομαι στον τουρισμό, αντιμετωπίζω τέτοια κατάσταση …».

Τις επόμενες ημέρες, τόσο ο Σύλλογος του Καλαμακίου όσο και αντίστοιχοι σύλλογοι άλλων τουριστικών περιοχών, θα αποφασίσουν για το είδος και το χρόνο των κινητοποιήσεων τους ενάντια, και, στο σύστημα all inclusive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου