Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Αν σου... κάτσει ή αν σου σκάσει;

Η είδηση έσκασε χθες σαν τρομοκρατικό χτύπημα στη Γενεύη. Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ράφικ Τζιμπούρ! Ο «τρομοκράτης», που πριν από λίγες ημέρες είχε μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ, μετακόμισε στον Πειραιά. Το ερώτημα που τίθεται βέβαια δεν είναι αν ο Γαλλοαλγερινός είναι καλός παίκτης, αλλά το πώς θα συμπεριφερθεί στα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια. Και βέβαια το αν ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε λόγο στην απόκτησή του ή όχι
.Αν σου... κάτσει ή αν σου σκάσει;

Το ρίσκο της ύπαρξης του Τζιμπούρ στον Ολυμπιακό είναι μεγάλο. Υπάρχουν όμως πέντε λόγοι που κάνουν (την παρούσα στιγμή) την κίνηση Μαρινάκη να μοιάζει πετυχημένη.
1. Ο Τζιμπούρ πάει στον Ολυμπιακό δοκιμαστικά για έξι μήνες. Το μήνυμα που έχει πάρει είναι σαφές. Στο πρώτο του κιχ θα φύγει, αυτό είναι δεδομένο. Αυτός βέβαια και όχι ο Βαλβέρδε.
2. Αγωνιστικά θεωρείται μια πολύ καλή μεταγραφή. Μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης με την ίδια ευκολία και επιτυχία. Αν ο Βαλβέδρε μπορέσει να τον χειριστεί, έχει έναν παίκτη που άνετα μπορεί να αναδειχτεί σε πολυτιμότερο του Ολυμπιακού, ακόμα και σε αυτά τα ματς που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
3. Ο Μαρινάκης, όσο και αν αυτό φαίνεται παράξενο σε ορισμένους, έχει στα χέρια του έναν επιπλέον διαπραγματευτικό χαρτί στις συζητήσεις με τον Μιραλάς. Τώρα ο Βέλγος δεν είναι το Α και το Ω για τον Ολυμπιακό, που μπορεί να τον πιέσει για να πει άμεσα το «ναι» και να ρίξει τις -υπερβολικές- απαιτήσεις του.
4. Τέλος, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πέτυχε μια επικοινωνιακή νίκη απέναντι στον Σταύρο Αδαμίδη με τον οποίο ως γνωστόν διατηρεί κάκιστες σχέσεις. Πήρε έναν καλό ποδοσφαιριστή τσάμπα, τη στιγμή που στην Ενωση κόστισε πάνω κάτω έξι εκατ. ευρώ και ο οποίος θα βρεθεί απέναντι στην πρώην ομάδα του τουλάχιστον μία φορά και πιθανώς άλλες δύο, αν βρεθούν αντίπαλοι και στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Ολα τα παραπάνω ισχύουν, όπως ισχύει και το ότι ο Τζιμπούρ μπορεί να κάνει άνω κάτω τα αποδυτήρια. Σε αντίθεση, πάντως, με τις προηγούμενες ομάδες του, αυτός που έχει περισσότερη ανάγκη είναι ο παίκτης την ομάδα και όχι η ομάδα τον παίκτη. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό ώστε να διατηρηθούν οι τόνοι χαμηλοί στη σχέση Τζιμπούρ - Βαλβέρδε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου